Jak zrobić zielone naleśniki, które chronią przed rakiem i miażdżycą. To wręcz niemożliwe!

szpinakJeżeli nie wiesz, czytaj dalej. AAAA…

Dowiesz się… jak zrobić super zdrowe naleśniki, które nie dość, że mają właściwości antynowotworowe i antymiażdżycowe… a z zgrozo!… to zmora
dzisiejszych czasów…

To jeszcze posiadają całą masę składników odżywczych o terapeutycznych właściwościach.

Nie od dziś wiadomo, że…

Przeciwutleniacze dosłownie odmładzają nasz organizm i działają przeciwstarzeniowo oraz antynowotworowo. Pewnie wiesz też, że antyoksydanty pozytywnie wpływają na każdą komórkę Twojego ciała.

Warto więc i to codziennie dostarczyć sobie niezłą porcję tych zdrowotnych substancji.

Wiosna – to właśnie taki czas, kiedy wokoło jest zielono. A w tej zieleni kryje się cała masa najwyższej jakości naturalnych przeciwutleniaczy.

Dziś zrobimy sobie Zielone Naleśniki pełne przeciwutleniaczy.

Czemu zielone? Bo będą z bardzo zdrowego szpinaku, który:

1. Dostarczy dla organizmu sporych ilości żelaza i magnezu.

2. Dotleni krew.

3. Pozytywnie wpłynie na procesy krwiotwórcze i pomożesz zwiększyć ilość czerwonych krwinek.

4. Zadziała antymiażdżycowo.

5. Odmłodzi Twój organizm i zadziała przeciwstarzeniowo.

6. Pozytywnie wpłynie na nasz układ nerwowy i mózg.

7. Ochronisz Cię przed nowotworami.

8. Oczyści organizm z toksyn. (Zobacz jaka mikstura zawiera maksimum błonnika oczyszczającego jelita i organizm z toksyn oraz pasożytów. Kliknij i sprawdź >>).

Wiesz już dlaczego powinieneś jeść szpinak i to jak najczęściej. A teraz poznaj prosty i pyszny przepis na wiosennie Zielone Naleśniki.

Zaczynamy więc naleśników przyrządzanie!

Do wykonania naleśników będzie Ci potrzeba:
(6 sztuk)

  • 300 g świeżego szpinaku lub 150 g mrożonego
  • 200 ml mleka
  • 120 g maki gryczanej
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka bazylii
  • ¼ łyżeczka soli
  • olej kokosowy do smażenia

Przygotowanie jest bajecznie proste:

  • szpinak zmiksuj blenderem, ale tak aby pozostały w nim małe kawałki
  • mleko wymieszaj z mąką, jajkiem i przyprawami, a na sam koniec dodaj szpinak
  • smaż naleśniki z obu stron (ciasto jest gęste i musisz je rozsmarowywać na patelni)

Kliknij tutaj, aby pobrać przepis do druku>>>

Wartość kaloryczna 1 naleśnika: 113 kcalnalesniki-ze-szpinak
Białko: 6 g
Tłuszcze: 3 g
Węglowodany: 16 g
Błonnik: 2 g

Pamiętaj! Liczne badania potwierdziły, że liście szpinaku wykazują właściwości antynowotworowe i chronią przed miażdżycą. Jest to zasługa przeciwutleniaczy – takich jak: beta-karoten, witamina C oraz luteina.

Pozdrawiam ciepło i życzę dużo zdrowia!
~Basia ~

PS. Jednak wiosenna dieta to nie wszystko. Do tego wspaniałego działania szpinaku potrzebujesz przede wszystkim oczyszczonego i zadbanego organizmu oraz zdrowej i zbilansowanej diety. Przepis na wiosenny detoks jest TU >>

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *