Nadziewane muszle z przyprawą oczyszczającą wątrobę

Ważne!zalety-galki-muszkatalowej
Ten narząd nie kłuje jak serce, nie boli jak żołądek i nawet większość z nas nie wie, że ma ją chorą.

Musisz więc dbać o wątrobę codziennie.

Nie wiem czy wiesz ale istnieje taka przyprawa, która znakomicie wpływa na
ten narząd.

Co ważne jest tania i bardzo skuteczna.

O czym mowa?

O gałce muszkatałowej, która dzięki zawartości olejków lotnych – znakomicie oczyści Twoją wątrobę, poprzez co poprawi jej funkcjonowanie.

Na co jeszcze działa gałka muszkatałowa?

1. Łagodzi wzdęcia i gazy.

2. Korzystnie wpływa na oskrzela.

3. Łagodnie uspokaja i wycisza.

4. Niweluje bóle reumatyczne.

5. Pomaga zwalczać bezsenność.

6. Stosuje się ją w terapii bezsenności, nerwicy i nadpobudliwości.

Warto podkreślić, iż gałka muszkatałowa w większych ilościach (5 do 30 g) może wywoływać senność, halucynacje lub euforię. Dlatego też nie należy jej nadużywać.

Jak zrobić miksturę na wątrobę?

Składniki:

  • filiżanka zielonej herbaty
  • 1 łyżeczka miodu
  • szczypta gałki muszkatałowej

Wykonanie:

  • zaparz filiżankę zielonej herbaty
  • jak nieco przestygnie dodaj do niej miód i gałkę muszkatałową

Dawkowanie:

  • w celu oczyszczenia wątroby z toksyn pij codziennie rano filiżankę napoju na wątrobę przez 14 dni

Właśnie dlatego…

Niezłe są te banany – prawda?

Zaczynamy więc Muszli Nadziewanych przyrządzanie!

Do wykonania dania będzie Ci potrzeba:
(4 porcje)

  • 20 muszli makaronowych dużych
  • 150 g mrożonego groszku
  • 200 g piersi z kurczaka
  • 100 g twarogu
  • 50 g sera feta
  • 100 g parmezanu
  • 2 ząbki czosnku
  • pieprz naturalny
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 4 szczypty gałki muszkatałowej

Przygotowanie jest bajecznie proste:

  • makaron ugotuj, odcedź, przelej zimną wodą i ostudź
  • groszek ugotuj w osolonej wodzie, odcedź
  • pierś z kurczaka drobno pokrój, wymieszaj z poduszonym twarogiem, serem feta, groszkiem, połową startego parmezanu, posiekanym czosnkiem, pieprzem
  • przygotowanym farszem napełnij muszle
  • na dno naczynia żaroodpornego wlej rozpuszczony olej i połóż muszle
  • zapiekaj muszle przykryte folią aluminiową w piekarniku, w temperaturze 170 stopni przez około 20 minut
  • po upływie tego czasu muszle posyp startym parmezanem i podpiecz do roztopienia sera
  • podawaj posypane gałką muszkatałową

Kliknij tutaj, aby pobrać przepis do druku>>>

Wartość kaloryczna 1 porcji: 352 kcal
Białko: 35 g
Tłuszcze: 9 g
Węglowodany: 31 g
Błonnik: 5 g

Pamiętaj! Dzięki napojowi na wątrobę i nadziewanym muszlom, nie tylko szybko uwolnisz się od toksyn i usprawnisz pracę wątroby, ale także wyciszysz się i uspokoisz. Chcesz jeszcze lepiej zadbać o wątrobę? Koniecznie zacznij jeść te nasiona. Sprawdź o czym mowa>>

Pozdrawiam ciepło i życzę dużo zdrowia!
~Basia ~

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *