Uwaga!
Czy na pewno znasz zalety cytryny i nadal jej nie jadasz? Nie pijesz z niej soku? I nie stosujesz na dolegliwości skórne?
To dzięki temu, że cytryna jest…
Bogata w beta-karoten, witaminy z grupy B, E, C, potas, magnez, sód i żelazo oraz terpeny – ma całą masę właściwości zdrowotnych.
Warto wprowadzić ten egzotyczny owoc do swojej zdrowej diety!
Poznaj korzyści z jedzenia cytryny!
Oto 8 korzyści, to ona:
1. Usprawnia pracę przewodu pokarmowego.
2. Poprawia trawienie.
3. Działa przeciwnowotworowo.
4. Chroni przed reumatoidalnym zapalaniem stawów.
5. Wspomaga odchudzanie.
6. Działa antyseptycznie.
7. Usuwa toksyny z organizmu.
8. Działa moczopędnie.
Niezłe korzyści – prawda?
A teraz posłuchaj tego…
Chcesz wspomóc swoje odchudzanie?
Pomoże Ci w tym cytryna, która jest bogata w całą masę substancji spalających tłuszcz i oczyszczających organizm. Uznaje się nawet, że każda dieta odchudzająca powinna się zawsze rozpoczynać od oczyszczenia organizmu z toksyn.
Jak zrobić napój wspomagający odchudzanie?
1. Gorącą wodą (1 szklanka) zalej kawałek startego na tarce imbiru i 2 listki mięty.
2. Odczekaj jak woda ostygnie.
3. Do napoju dodaj sok z 1 cytryny i 1/2 łyżki miodu.
4. Wszystko dobrze wymieszaj.
5. Napój przecedź przez sitko.
A teraz pij co ranek musisz pij napój cytrynowy, który podkręci Twój metabolizm.
Wiesz już wszystko co powinieneś o cytrynie…
Zaczynamy więc tortu marchwiowo – cytrynowego przyrządzanie!
Do wykonania tortu będzie Ci potrzeba:
(4 porcje)
- 350 g marchwi
- 125 g masła
- 100 g ksylitolu
- 100 g mąki
- 1 pomarańcza
- 2 całe jajka
- 1/2 opakowania drożdży
- sól
- skórka z cytryny
Przygotowanie jest bajecznie proste:
- marchew zatrzyj na tarce
- do miski wlej rozpuszczone w kąpieli wodnej masło, ksylitol, mąkę, sól, drożdże, sok pomarańczowy i startą marchew
- zetrzyj na drobnej tarce skórkę z połowy cytryny i dodaj do masy
- całość dobrze wymieszaj i przełóż do okrągłej formy (średniej wielkości)
- piecz w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 40 minut
Kliknij tutaj, aby pobrać przepis do druku>>>
Wartość kaloryczna 1 porcji: 483 kcal
Białko: 9 g
Tłuszcze: 29 g
Węglowodany: 55 g
Błonnik: 6 g
Pozdrawiam ciepło i życzę dużo zdrowia!
~Basia ~
tylko po co te jajka?
Witam
Jeżeli Pan/i woli proszę ich nie dodawać. Jednak proszę zauważyć, że jajka do wypieków dodajemy w celu pulchności i lepszego sklejenia ciasta.
Pozdrawiam serdecznie,
Basia.
Nie ma mozliwosci wykonania wydruku przepisu, bo pokazuje sie biala strona.
Witam
Dziękuję za informację. Już powinien móc Pan wydrukować.
Pozdrawiam,
Basia.