7 zalet jedzenia TEJ kaszy z bananami. Szóstą będziesz zdumiony!

komosa-ryzowaJak myślisz warto jeść kaszę z bananami, czy nie?

Fakt… zboża są zdrowe – ale nie zawierają flawonoidów, co na ich tle czyni TĘ kaszę wyjątkową.

Jaka to kasza jest tak niesamowita, że powinny ją wprowadzić do swojej diety wszystkie osoby dbające o zdrowie?

Ta KASZA jest bezglutenowa i jest źródłem pełnowartościowego białka, zdrowych kwasów tłuszczowych, wielu witamin i składników mineralnych. Zawiera także saponiny, dzięki którym ma aż 7 zalet zdrowotnych!

Chcecie zadbać o zdrowie w sposób naturalny i niezwykle smaczny?

Poznajcie kaszę: komosę ryżową, która jest nawet zwana „świętym zbożem Inków”.

Dlaczego?

Ponieważ jest ona źródłem pełnowartościowego białka, zdrowych kwasów tłuszczowych, wielu witamin i składników mineralnych. Prócz tego zawiera flawonoidy (kwercetyna i kampferol) oraz saponiny, dzięki którym działa przeciwalergicznie, przeciwzapalnie, przeciwgrzybiczo, przeciwwirusowo oraz immunostymulująco.

Poznaj niezwykłe korzyści z jedzenia Komosy Ryżowej, są one następujące:

1. Obniża poziom glukozy we krwi.

2. Oczyszcza jelita – ponieważ zawiera błonnik (Zobacz jaka mikstura zawiera maksimum błonnika oczyszczającego jelita i organizm z toksyn. Kliknij i sprawdź >>).

3. Wzmacnia układ sercowo-naczyniowy.

4. Obniża poziom cholesterolu i ciśnienie krwi.

5. Reguluje działanie układu odpornościowego.

6. Zapobiega miażdżycy i chorobom serca – ponieważ jest bogata w tłuszcze nienasycone, głównie w kwas linolenowy, oleinowy i linolowy.

7. Ma działanie antynowotworowe – co potwierdziły badania naukowców z Zakładu Biologii Komórki Wydziału Biochemii, Biofizyki i Biotechnologii UJ w Krakowie.

Właśnie dlatego…

Zaczynamy Słodkiej Komosy z Bananami przyrządzanie!

Do wykonania komosy z bananami będzie Ci potrzeba:
(4 porcje)

  • 100 g komosy
  • 1 szklanka gorącej wody
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • 1 banan
  • ½ łyżeczki cynamonu
  • 2 łyżki orzechów włoskich
  • 1 łyżka pestek ze słonecznika
  • 1 łyżka soku z pomarańczy
  • 1 szklanka mleka kokosowego

Przygotowanie jest bajecznie proste:

  • komosę umyj, osącz i upraż
  • komosę zalej szklanką gorącej wody i ugotuj
  • na głębokiej patelni rozgrzej masło
  • banana pokrój w plasterki i wymieszaj z cynamonem posiekanymi orzechami, pestkami ze słonecznika, sokiem z pomarańczy
  • całość wrzuć na gorące masło i duś 5-7 minut, kilka razy mieszając
  • ugotowaną, gorącą komosę zalej mlekiem, dodaj banana z orzechami i pestkami ze słonecznika

Kliknij tutaj, aby pobrać przepis do druku>>>

Wartość kaloryczna 1 porcji: 181 kcalkomosa-z-bananami
Białko: 6 g
Tłuszcze: 8 g
Węglowodany: 24 g
Błonnik: 3 g

Pamiętaj! Komosa ryżowa to żywnościowy hit. Nie bez powodu została nazwana superżywnością. To ona jest bardzo odżywcza, a w jej nasionach znajduje się wiele minerałów i witamin, które wzbogacą naszą dietę i wspomogą nasze zdrowie.

Pozdrawiam ciepło i życzę dużo zdrowia!
~Basia ~

Ps. Zdrowie to coś więcej niż zdrowe jedzenie. Musisz wiedzieć, że aby czerpać z pokarmów jak najwięcej musisz mieć czysty organizm. Jak więc pozbyć się tych wszystkich zatruwających nas toksyn? Ta prosta i naturalna mikstura na detoks jest tu >>

2 odpowiedzi na „7 zalet jedzenia TEJ kaszy z bananami. Szóstą będziesz zdumiony!

  1. Dariusz pisze:

    ile tego soku z pomarańczy?

    • Barbara Gawryluk - Mapa Zdrowia pisze:

      Do kaszy trzeba dodać 1 łyżkę soku pomarańczowego.

      Faktycznie nie dodałam tej wiadomości do przepisu. Już poprawiłam.

      Pozdrawiam serdecznie,
      Basia.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *