Najzdrowszy deser z jabłek FIT – dla każdego

jablkoTen deser jest tak zdrowy, że mogą go jeść wszyscy.

A w szczególności…

Do swojej diety powinny je w szczególności wprowadzić osoby chcące uregulować pracę swoich jelit, uchronić się przed zawałem, miażdżycą oraz pragnące oczyścić organizm z toksyn…

… A dla swego zdrowia powinni ten deser jeść wszyscy dbający o nie, ponieważ to właśnie nasze polskie jabłka – mają tak wiele cennych
zalet.

Jakie to zalety… WIĘCEJ

Opublikowano Przepisy | Skomentuj

Dlaczego warto jeść TE herbatniki?

imbirZ całą pewnością polubisz te moje herbatniki, które jak się okazuje są bardzo zdrowe.

Dlaczego?

Ponieważ posiadają w sobie ten jeden składnik diety, który jest wykorzystywany jako środek o właściwościach leczniczych, afrodyzjak, przyprawa, dodatek do kosmetyków i perfum, surowiec do wyrobu piwa i jako roślina ozdobna.

Wow!

Chcesz i Ty skosztować choć jedno ciastko z tą niesamowitą leczniczą rośliną? WIĘCEJ

Opublikowano Przepisy | 3 komentarzy

Słodkie kulki o 7 właściwościach zdrowotnych – możliwe?

orzechy-laskoweTe słodkie kulki mają aż 7 zalet i to zdrowotnych

Brzmi ciekawie?

Jak się okazuje to one posiadają w sobie same pro zdrowotne produkty, które nie dość, że najskuteczniej zapobiegają chorobom serca – to działają też antystresowo i antynowotworowo!

Dowiedz się co kryją w sobie kulki, że są takie zdrowie… WIĘCEJ

Opublikowano Przepisy | Skomentuj

Możliwe? Dania z cukinii zmniejszą ryzyko poważnych chorób…

cukiniaCzy wiesz, że to właśnie cukinia stanowi bardzo cenne źródło wielu witamin oraz składników mineralnych, dzięki którym wykazuje szereg właściwości pro zdrowotnych.

Co istotne – bardzo dużą zaletą cukinii jest również fakt, że nie odkładają się w niej metale ciężkie.

Warto więc wprowadzić cukinię do swojej letniej diety.

Właśnie dlatego… WIĘCEJ

Opublikowano Przepisy | Skomentuj

Jak zrobić słodkie kulki z ogromną ilością błonnika?

platkiCzy Twoja dieta jest uboga w błonnik?

A chciałbyś to zmienić?

Ponieważ wiesz jak wiele ważnych funkcji pełni błonnik w organizmie.

Wiesz, że to właśnie błonnik zapobiega zaparciom, wspomaga odchudzanie, obniża poziom cholesterolu. A także pomaga eliminować z organizmu toksyny, a nawet substancje rakotwórcze.

Nie bez powodu WHO zaleca, aby spożywać dziennie od 20 do 40 g błonnika dla swojego zdrowia.

Właśnie dlatego… WIĘCEJ

Opublikowano Przepisy | Skomentuj