Zapomniana ZUPA antyprzeziębieniowa. Sam zobacz jaka jest skuteczna!

odpornoscJesień, Zima to trudny dla naszego organizmu czas… Czas kiedy nasza armia przeciwciał potrzebuje wsparcia! I to solidnego wsparcia…

Dieta w naszej walce z choróbskami to podstawa. Ale musi być to odpowiednia dieta, w szczególności bogata w składniki, które wspierają naszą odporność, a nie jej szkodzą…

Jaka to dieta?

Oczywiście, że… istnieje taka ZUPA… Fakt (i to szkoda, że zapomniana zupa), która działa antygrypowo i antyprzeziębieniowo!

Chcesz wiedzieć jaka to zupa?

Bardzo proszę…

Będzie się ona składała z 5 polskich warzyw bogatych w witaminy, minerały, błonnik oraz substancje o działaniu przeciwzapalnym i antybakteryjnym

Oraz z 2 przypraw o silnych właściwościach rozgrzewających, przeciwzapalnych i uodporniających.

WOW! Ale super!

Zainteresowany jakie korzyści przyniesie Ci jedzenie tej zapomnianej zupy?

Mianowicie to dzięki niej:

1. Uzupełnisz braki w organizmie witamin, minerałów i błonnika (Zobacz jaki błonnik polecam ja. Kliknij TU >>) – dzięki marchewce, ziemniakom i selerowi.

2. Zahamujesz rozwój bakterii i zwalczysz infekcje – dzięki cebuli i czosnkowi.

3. Oczyścisz drogi oddechowe, rozrzedzisz śluz zalegający w płucach i oskrzelach oraz ułatwisz jego odkrztuszanie – dzięki kapsaicynie zawartej w papryczce chili.

4. Rozgrzejesz się – dzięki imbirowi.

5. Zadziałasz wzmacniająco na swój organizm – dzięki czosnkowi, cebuli, chili i imbirowi.

Sam widzisz warto jeść Tę Zupę.

Zaczynamy Zupy Antyprzeziębieniowej szykowanie!

Do wykonania zupy będzie Ci potrzeba:
(4 porcje)

  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 3 cebule
  • 1 główka czosnku
  • 8 ziemniaków
  • 3 marchewki
  • 1/3 bulwy selera
  • 3 cm korzenia imbiru
  • 1 litr wody
  • 1/3 łyżeczki chili
  • 1/3 łyżeczki pieprzu naturalnego
  • 1/3 łyżeczki słodkiej papryki
  • sok z 1 cytryny

Przygotowanie jest bajecznie proste:

  • w garnku rozgrzej 2 łyżki oleju kokosowego
  • pokrój w piórka cebulę, wrzuć do garnka z olejem i lekko podsmaż
  • dodaj obrane ząbki czosnku i chwilę smaż
  • do całości dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki, marchew, seler oraz drobno posiekany imbir
  • zalej warzywa wodą
  • zupę gotuj pod przykryciem, aż warzywa zmiękną
  • gotową zupę dopraw przyprawami

Kliknij tutaj, aby pobrać przepis do druku>>>

Wartość kaloryczna 100 g: 238 kcalzupa-ziemniaczana
Białko: 6 g
Tłuszcze: 4 g
Węglowodany: 48 g
Błonnik: 8 g

Pamiętaj! Ta zupa to znakomite lekarstwo na grypę i przeziębienie. Warto ją wprowadzić do swojego jesiennego i zimowego menu.

Pozdrawiam ciepło i życzę dużo zdrowia!

~Basia ~

Ps. Mam nadzieję, że nie zapominasz o codziennej porcji TYCH najzdrowszych i pełnych błonnika ziarenkach?

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *