Zapomniana Zupa Antymiażdżycowa. Potrzebujesz do niej tylko 7 ząbków TEGO warzywa!

czosnekCierpisz z powodu miażdżycy!
Muszę Cię pocieszyć, że istnieje ZUPA, która bardzo szybko zadziała antymiażdżycowo.

Nieprawdą jest bowiem, że miażdżycy nie można cofnąć. Prawdą jest, że blaszki miażdżycowe skutecznie można rozpuścić.

Jak?
Otóż tak, że…

Aby zachować zdrowie i nie zachorować na miażdżycę, albo też ją cofnąć – warto codziennie jeść TĘ zupę? W dodatku ta zupa ma wiele innych zdrowotnych zalet!

Jaka to ZUPA jest taka niesamowita?

Oczywiście, że jest to Zupa z Czosnku.

Bo jak się okazuje czosnek to niesamowite remedium na cały układ krążenia.

Już 3 ząbki czosnku zjedzone każdego dnia rano są w stanie zdziałać bardzo wiele dobrego dla naszego organizmu. Mianowicie czosnek:

1. Obniża ciśnienie krwi.

Z wielu badań wynika, iż takie działanie czosnku jest związane z zawartością związków siarkowych i obniżaniem poziomu lipidów.

2. Obniża cholesterol i trójglicerydy.

Badania wykazały, że spożywanie czosnku zawierającego co najmniej 1000 μg alliiny może obniżyć poziom cholesterolu LDL o 10-15%. Z kolei podwyższa HDL o 10%. Jeżeli zaś chodzi o poziom trójglicerydów obniża on je o 15%.

3. Zapobiega odkładaniu się blaszek miażdżycowych.

Nadmierne łączenie i zlepianie się płytek krwi jest związane z miażdżycą tętnic. Przeprowadzone badania wykazały, że przyjmowanie 900 mg czosnku spowodowało wzrost mikrokrążenia podstawowego o 47,6%, z kolei lepkość krwi zmniejszyła się o 3,2%, a ciśnienie rozkurczowe zmniejszyło się do 67 mm Hg.

4. Rozpuszcza już istniejące zmiany miażdżycowe.

W badaniach stwierdzono statystycznie znaczące zmniejszenie zmian miażdżycowych w naczyniach krwionośnych, w szczególności w aorcie o około 50%. Przeciwmiażdżycowa aktywność czosnku związana jest z hamowaniem aktywności enzymów biorących udział w syntezie cholesterolu i lipidów.

5. Zapobiega chorobom serca, zawałom i udarom.

Z badań wynika, że czosnek działa tak samo jak aspiryna i hamuje proces tworzenia się zakrzepów.

Niesamowity jest ten CZOSNEK prawda?!

A zupa z niego?
To dopiero lekarstwo!

Zaczynamy więc Zupy Czosnkowej przyrządzanie!

Do wykonania zupy będzie Ci potrzeba:
(4 porcje)

  • 1 łyżka mąki
  • 1,5 l wywaru z jarzyn
  • 7 ząbków czosnku
  • pieprz naturalny
  • sól morska
  • 2 żółtka
  • 2 łyżki śmietany
  • 100 g ugotowanego makaronu (nitki)
  • 4 łyżki sera żółtego

Przygotowanie jest bajecznie proste:

  • mąkę wymieszaj w małej ilości wody i dodaj do wywaru z jarzyn
  • wywar zagotuj dodaj zmiażdżony czosnek
  • zupę jeszcze raz zagotuj, aż do momentu jak czosnek zmięknie, dopraw przyprawami
  • zdejmij z ognia i mieszając dopraw żółtkami oraz śmietaną
  • na talerz włóż ugotowany makaron, zalej zupą czosnkową i posyp startym żółtym serem

Kliknij tutaj, aby pobrać przepis do druku>>>

Wartość kaloryczna 1 porcji: 230 kcalzupa-czosnkowa
Białko: 15 g
Tłuszcze: 12 g
Węglowodany: 15 g
Błonnik: 1 g

Pamiętaj, warto jeść czosnek i to codziennie. To dzięki niemu zadbacie o swój cały układ krwionośny i zapobiegniecie wielu poważnym schorzeniom.

Pozdrawiam ciepło i życzę smacznego!
~Basia ~

Ps. Pamiętajcie, że zdrowie jest bezcenne. Jednak zdrowe jedzenie to nie wszystko. Do tego wspaniałego działanie potrzebujesz przede wszystkim oczyszczonego i zadbanego organizmu oraz zdrowej, zbilansowanej diety. Dlatego wskazana jest suplementacja.

Tylko jaki suplement wybrać?

Ja polecam TEN: Psyllium, czyli płesznik – kliknij i zobacz >>

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *