TE słodkie danie działa antybakteryjnie, przeciwzapalnie i przeciwwirusowo. Samo zobacz co to…

miodTylko 2 łyżeczki tej słodkości! Tylko tyle musisz zjeść każdego dnia, aby poprawić swoje zdrowie.

Banalnie smaczna, słodka i rozkoszna metoda na zdrowie – prawda!?

Co istotne TA słodkość działa:
– antybakteryjnie
– przeciwzapalnie
– przeciwwirusowo

Dla wzmocnienia organizmu i dla przeziębionych polecam to danie, jako znakomite uzupełnienie zimowego menu.

Jakie to słodkie danie?

Oczywiście, że to danie jest z MIODEM, który posiada składniki o działaniu pro zdrowotnym. Są to enzymy, nadtlenek wodoru o właściwościach bakteriostatycznych oraz cała masa związków antybiotycznych wytwarzanych przez pszczoły, takich jak: lizozym, inhibina i apidycyna. Prócz tego miód zawiera duże ilości mikroelementów i witamin.

Jakie korzyści przyniesie Ci jedzenie miodu?

Mianowicie to dzięki niemu:

1. Wzmocnisz odporność organizmu.

2. Uchronisz przed przeziębieniem i grypą.

3. Wspomożesz terapię wrzodów żołądka i dwunastnicy.

4. Wyleczysz nadkwasotę.

5. Poprawisz swoje trawienie.

6. Złagodzisz objawy zespołu wrażliwego jelita.

7. Wspomożesz terapię zakażenia dróg moczowych.

8. Zwalczysz bakterie:
– Gronkowca
– Helicobacter pylori
– Paciorkowca
– Pałeczki jelitowe
– Pałeczki okrężnicy

9. Poprawisz krążenie krwi.

10. Obniżysz ciśnienie.

Jak widać miód można polecić każdemu, kto chce w sposób naturalny dbać o swoje zdrowie. Zarówno w przypadku leczenia wielu dolegliwości jak i profilaktycznie.

Co istotne najwięcej substancji antybiotycznych zawierają miody spadziowe z drzew szpilkowych, lipowe i grykowe.

… Miód bez wątpienia jest zdrowy….

Dlatego dziś zrobimy Tarte z Miodem.

Zaczynamy więc Tarty z Miodem o 10 właściwościach zdrowotnych szykowanie!

Do wykonania tarty będzie Ci potrzeba:
( 12 porcji)
SPÓD DO TARTY

  • 300 g mąki
  • 150 g stewii
  • 150 g masła
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

KREM

  • 150 ml śmietanki kremówki 36 %
  • 150 g serka mascarone
  • 7 łyżek miodu
  • skórka z 1 cytryny
  • 100 g orzechów włoskich

Przygotowanie jest bajecznie proste:

SPÓD DO TARTY

  • w misce wymieszaj mąkę, stewię, masło, jajko i proszek do pieczenia
  • ciasto dobrze wyrób, owiń w folię i schowaj do lodówki na 10 minut
  • w tym czasie przygotuj krem
  • wyjmij ciasto z lodówki, rozwałkuj i ułóż w formie wysmarowanej masłem
  • tartę ponakłuwaj widelcem i piecz w 180 stopniach przez 25 minut na złoty kolor

KREM

  • w misce umieść schłodzoną śmietanę kremówkę oraz serek mascarpone i ubij do otrzymania gęstego kremu
  • do całości dodaj płynny miód, startą skórkę z cytryny i przez chwilę miksuj do połączenia składników
  • schłodzony krem połóż na schłodzoną tarte i posyp rozdrobnionymi orzechami

Kliknij tutaj, aby pobrać przepis do druku>>>

Wartość kaloryczna 1 porcji: 396 kcaltarta-miodowa
Białko: 5 g
Tłuszcze: 22 g
Węglowodany: 46 g
Błonnik: 1 g

Uwaga, sercowcy! Już 2 łyżeczki miodu zjedzone każdego dnia, nie dość, że wzmocnią Twój cały organizm – to jeszcze zawarta w miodzie acetylocholina zwiększy wydolność Twojego mięśnia sercowego.

Pozdrawiam ciepło i życzę dużo zdrowia!
~Basia ~

📢 Ps. 📢 Mam dla Was prosty sposób na oczyszczenie organizmu z toksyn. TE ziarenka je skutecznie wymiatają. Zobacz jak „umyć organizm w środku” >>

2 odpowiedzi na „TE słodkie danie działa antybakteryjnie, przeciwzapalnie i przeciwwirusowo. Samo zobacz co to…

  1. BK pisze:

    Tarta na pewno smaczna, ale miód po 25 minutach w temperaturze 180 stopni, to raczej już bez żadnych wartości leczniczych, a może się mylę ?

    • Barbara Gawryluk - Mapa Zdrowia pisze:

      A jednak myli się Pan/Pani.
      Kremu, który jest na bazie miodu nie pieczemy – więc zachowuje on swoje wszystkie właściwości.
      Pieczemy jedynie spód to tarty, a potem na niego nakładamy schłodzony krem miodowy.

      Pozdrawiam serdecznie,
      Basia.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *