Archiwum kategorii: Przepisy

Dlaczego warto jeść zupę z awokado?

awokadoJak myślisz warto jeść awokado, czy nie?

Fakt… tłusty jest ten owoc, ale bardzo zdrowy.

Do swojej diety powinny je w szczególności wprowadzić osoby z wysokim cholesterolem, ponieważ dzięki zawartości kwasu oleinowego te owoce obniżają poziom cholesterolu, a zawarty w nim potas reguluje ciśnienie krwi.

Super wiadomość…

Ale to jeszcze nie wszystko… WIĘCEJ

Opublikowano Przepisy | Skomentuj

7 powodów, aby jeść sałatkę z chrzanu

chrzanCzy to ziele z rodziny kapustowatych, które rośnie w całej Europie jadasz tylko na Wielkanoc? A to błąd.

Tymczasem jak się okazuje chrzan to naturalne lekarstwo na chore zatoki, katar, niestrawność, a także na bóle kręgosłupa i reumatyczne.

Ale czy każdy chrzan jest taki zdrowy? Nawet ten ze słoiczka z półki sklepowej? WIĘCEJ

Opublikowano Przepisy | Skomentuj

Jak skutecznie się nawodnić i oczyścić nerki? Jest na to smaczny sposób!

ogorekNawadnianie ważna sprawa. Co ważne jest one nierozłączne połączone z oczyszczaniem nerek, które stanowią nasz wewnętrzny filtr – o który trzeba dbać każdego dnie.

Teraz jest właśnie sezon, kiedy pod dostatkiem mamy warzyw i owoców o cudownych właściwościach detoksykujących.

Do dzieła! Dziś zrobimy sobie smaczny, orzeźwiający i mega oczyszczający nerki napój na upalne dni.

Wiesz z czego sobie zrobimy oczyszczający napój? WIĘCEJ

Opublikowano Przepisy | Skomentuj

Jedz TĘ zupę – aby ominąć chorób sercowo-naczyniowych

porzeczkaPewnie zastanawiasz się jaka to ZUPA jest tak niesamowita, że…
chroni przed chorobami sercowo naczyniowymi.

Oczywiście, że jest to zupa, która zawiera w sobie ogromne ilości witaminy C. Otóż w 100 g tych owoców znajduje się 180 mg witaminy, czyli pięć razy więcej niż w cytrusach.

Znajduje się też w niej witamina A, z grupy B, kwas foliowy i składniki mineralne, takie jak magnez, wapń, potas i żelazo. Są też w niej kwasy organiczne: luteina, garbniki, jod, mangan i bor oraz olejki eteryczne i spore ilości pektyn.

Wow!

Imponujący skład prawda? WIĘCEJ

Opublikowano Przepisy | Skomentuj

Fioletowa zupa – zapomniany sposób na doskonałe zdrowie

jagodyCzy wiesz co jeść aby mieć zdrowe serce i sprawnie działający układ krwionośny na dłuuuugie lata?

Pomyśl tylko – już za chwilę w bezczelnie smaczny sposób uwolnisz się od chorób układu krążenia i obniżysz cholesterol!

Okazuje się, że tylko dwie filiżanki tych ciemnofioletowych kuleczek, które zjesz codziennie – wzmocnią i uelastycznią ściany naczyń krwionośnych na
maksa.

Właśnie dlatego… WIĘCEJ

Opublikowano Przepisy | Skomentuj