Zjesz nadziewaną CEBULĘ- pełną kwercetyny o 7 właściwościach zdrowotnych?

Jadasz cebulę? A jak często?cebula

Bo się okazuje, że to ona jadana codziennie może nam zapewnić spokojne życie bez chorób serca i jesienno-zimowych infekcji.

Na dodatek – jak wykazały badania, to ona dzięki kwercetynie niszczy niektóre substancje rakotwórcze.

Niby taka niepozorna cebula… A jak wiele ma zalet…

Właśnie dlatego – warto ją wprowadzić do swojej codziennej diety. Ale jak to zrobić jak ma ona taki specyficzny aromat, który doskwiera nam potem przez kilka dobrych godzin?

Już mówię jak…
Trzeba ją zwyczajnie upiec…

Czy wiesz jakie korzyści przyniesie Ci jedzenie naszej polskiej cebuli?

Otóż CEBULA ma aż 7 właściwości leczniczych. To ona:

1. W znaczący sposób obniża ciśnienie krwi.

2. Działa przeciwmiażdżycowo.

3. Obniża cholesterol i cukier.

4. Działa przeciwwirusowo.

5. Hamuje powstawaniu zakrzepów.

6. Działa bakteriobójczo i antygrzybiczo.

7. Zwalcza substancje rakotwórcze.

I to wszystko dzięki kwercetynie, związkowi, który ma tak szerokie spektrum działania – co oczywiście zostało potwierdzone badaniami naukowymi.

Właśnie dlatego…

Zaczynamy Nadziewanej Cebuli przyrządzanie!

Do wykonania nadziewanej cebuli będzie Ci potrzeba:
(4 porcje)

  • 8 cebul
  • 4 łyżki ugotowanego ryżu
  • 40 g grzybów
  • 1 ugotowane jajko
  • 1 łyżka startego sera
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • ½ szklanki śmietany
  • pieprz
  • sól
  • ulubione zioła

Przygotowanie jest bajecznie proste:

  • obrane cebule włóż do wrzątku na 10 minut
  • wyjmij, osusz i wydrąż
  • grzyby ugotuj w małej ilości wody i odcedź, wywar pozostaw
  • na patelni podsmaż pokrojone środki cebuli, ryż, posiekane grzyby i jajko
  • całość dopraw do smaku pieprzem, solą i ziołami
  • farszem napełnij cebule i włóż do żaroodpornego naczynia
  • całość zalej śmietaną rozmieszaną z ½ szklanki wywaru z grzybów
  • podpieczone cebule polej resztą wywaru z grzybów, posyp serem i jeszcze chwilę zapiekaj

Kliknij tutaj, aby pobrać przepis do druku>>>

Wartość kaloryczna 1 cebuli: 148 kcalcebula-nadziewana
Białko: 4 g
Tłuszcze: 5 g
Węglowodany: 22 g
Błonnik: 4 g

Pamiętaj! Warto jeść cebulę – i to każdego dnia, aby ustrzec się od chorób serca i uchronić się przed zimowymi przypadłościami.

Pozdrawiam ciepło i życzę dużo zdrowia!
~Basia ~

Ps. Pamiętaj – aby cieszyć się dobrym zdrowiem – codziennie należy usuwać z organizmu trujące toksyny. Usuń je i Ty>>

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *